Home > Programming > TechED’09: Nye Visual Studio 2010 WPF Features

TechED’09: Nye Visual Studio 2010 WPF Features

November 10th, 2009 Leave a comment Go to comments

Windows Presentation Foundation udkommer i version 4 i Visual Studio 2010 og har selvfølgelig en masse nye features. Men den session jeg var til med Brian Randell og Ian Griffiths handlede mere om hvordan man kunne bruge Visual Studio og WPF til at lave nogle nye spiffy ting. De kørte meget rundt i Ribbon Controls da det er fremtiden for Windows applikationer ikke mindst fordi Microsoft har brugt millioner på at designe det. Der kommer nye Ribbon Controls til 2010 når det udkommer engang i 22. marts, men indtil da kan man bruge de controls man kan hente fra Codeplex, de er dog lidt restriktive da der findes et 400 sider langt dokument om hvordan man skal bruge ribbons korrekt og restriktionerne i control librariet er lagt på for at undgå at udviklere bryder mange af de regler.

Ud over Ribbons, viste de også en masse nye interessante features i Visual Studio 2010 som skal gøre det mere behageligt at kode WPF. Den store ændring er at de har lavet en ny designer som er meget hurtigere og smartere end den vi finder i VS2008. Det betyder blandt andet at man ikke længer behøver at bruge Expression Blend for at kunne lave ordentlige WPF controls. En af ændringerne i designeren jeg lagde mærke til er at du ikke længere skal ”reloade designeren” hver gang du ændrer på XAML, i stedet kan opdateres design view løbende som man kan forvente det af WYSIWYG editors.

En anden ting de viste er at property grid nu forstår mange af de ting man bruger meget i WPF som f.eks. bindings, resourcer og styles. Der findes endda en binding designer/browser som ser ud til at gøre det meget nemmere at rode med uden at skulle ned og have fingrene beskidte med XAML. At Visual Studio forstår ressourcerne i WPF gør det meget nemmere at holde styr på hvilke muligheder man har for at style ens controls fra Visual Studio, så det er lettere at flytte det arbejde over på designere for let at kunne integrere det i ens program bagefter. De nævnte endda at der findes massere af styles man kan downloade fra nettet hvis man er træt af standard udseendet af WPF programmer.

Mange af disse ændringer har nok været med Silverlight i bagtanken så det skulle ikke undre mig hvis det virker ligeså godt hvis ikke bedre der!

Tag at fyr op for et WPF projekt i Visual Studio 2010 Beta 2, og forsøg at prikke lidt til det hvis du er interesseret og har tid, så kan det være du kan fortælle mig nogle flere cool features de uden tvivl har tilføjet.

  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.